Agentia Pentru Dezvoltare Reginala Bucuresti-Ilfov a organizat un seminar de informare și promovare a proiectului european de cooperare interregională „Interreg Europe” cu titlul „IMPROVING POLICIES TO PROTECT BIODIVESRITY FROM INVASIVE ALIEN SPECIES – INVALIS” – desfasurat sub egida European Regional Development Fund. Evenimentul s-a desfasurat la Athénée Palace Hilton București.

La intalnire au fost sustinute prezentări referitoare la proiectul INVALIS – obiective și activităti, realizate de Daniel Popescu, manager de proiect ADR-BI precum si de partenerii consortiului din proiect. Prezentarea cu titlul Metode de control si eradicare a speciilor străine invazive cu exemple de bune practici a fost sustinută de Alex Lixandru.

Institutul de Cercetare Dezvoltare Pentru Protectia Plantelor a fost reprezentat de catre directorul general, prof. univ. dr. Ioan Roșca si de catre presedintele consiliului stiintific, dr. Constantina Chireceanu. Problematica lansata de cei doi membri ICDPP s-a axat pe „Specii invazive mit sau realitate? Preocupare in UE?” si respectiv,„Specii străine invazive detectate recent in Romania de ICDPP Bucuresti”.

Discutiile purtate de specialisti in cadrul evenimentului au fost utile și constructive pentru realizarea unor colectarii de date de catre ADRBI privind Identificarea dimensiunii ce determina vulnerabilitatea ecosistemelor naturale la speciile straine invazive,care face parte dinActivitatea 1.2 in cadrul proiectului INVALIS.

Cu aceasta ocazie s-au realizat noi legaturi intre specialiștii prezenti și participantii la proiect cu preocupari stiintifice in domeniul speciilor invazive si s-au pus bazele unei colaborari viitoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here