La data de 29 mai 2019, începând cu orele 17.00, în Amfiteatrul Voinov al Facultății de Biologie, Universitatea din București, Splaiul Independenței, nr. 91-95, a fost organizat de către d-na Conf. univ. dr. Elena Ionică, din cadrul Departamentului de Biochimie şi Biologie Moleculară, Atelierul de lucru cu titlul: „Student – proaspăt absolvent – viitor angajat” organizat sub egida proiectului „Viitor în Științele Vieții și ale Pământului” – BELIEVE (contract 90/SGU/ NC/I), finanțat prin Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de granturi pentru universități. Scopul acestei manifestări ştiințifice a fost acela de a prezenta studenţilor ofertele de muncă existente, cerinţele angajatorilor, precum şi consultarea pe probleme specifice.
Au participat reprezentanţi ai unor instituţii de cercetare, precum si agenti economici: S.C. Hofigal S.A., Clinicile Regina Maria, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Biofizică Măgurele, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Anatomie Patologică „Dr. V. Babeş”, Institutul Naţional de Virusologie al Academiei Române „Ştefan S. Nicolau” etc.
Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor a fost reprezentat de către Dr. Daniel Kazimir Kurzeluk.


Fiecare dintre reprezentanţi a prezentat domeniul de activitate al instituţiei, viziunea şi misiunea acesteia, perspectivele de angajare şi dezvoltare a carierei, precum şi cerinţele faţă de studenţii sau absolvenţii care doresc să efectueze stagii de practică, să elaboreze lucrari de licenţă sau disertaţie, ori să se angajeze. După prezentări, a urmat o sesiune de întrebări privind posibilitatea de angajare, direcţiile şi temele de cercetare abordate în cadrul instituţiilor, precum şi abilităţile practice şi teoretice necesare unui absolvent doritor să lucreze în cadrul unei instituţii de cercetare. După o trecere în revistă a structurii I.C.D.P.P. (laboratoare, colective de lucru, direcţii de cercetare specifice) dr. Daniel Kazimir Kurzeluk a prezentat proiectele desfăşurate în cadrul ICDPP, oferta de cercetare, serviciile şi produsele specifice domeniului. S-a subliniat importanţa metodelor de combatere prietenoase cu mediul înconjurător şi importanţa conservării biodiversităţii, în condţiile schimbărilor climatice. Cele mai multe întrebări din partea studenţilor au fost adresate reprezentantului ICDPP, dovedind gradul ridicat de interes al studenţilor şi / sau al absolvenţilor privind o carieră în domeniul protecţiei plantelor.