ICDPP a participat la workshop-ul de elaborare a foii de parcurs asociate specializării inteligente în domeniul Agroalimentar, gazduit de NOD Makerspace, la București, în data de 12 martie.

Evenimentul s-a desfasurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacitatii Administrative a Ministerului Cercetarii si Inovarii de implementare a unor actiuni stabilite în Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare Tehnologica şi Inovare 2014-2020” – SIPOCA 27 (http://sipoca27.ro/), derulat de UEFISCDI în parteneriat cu Ministerul Cercetării şi INCSMPS Bucureşti (http://www.incsmps.ro/).

Evenimentul a reunit actori din mediul de afaceri și cel de cercetare, public și non-guvernamental.

Workshop-ul a vizat:

– actualizarea aspirațiilor referitoare la nișe cu potențial de specializare inteligentă în domeniul Agroalimentar (http://wb2015.fic.ro/ro/sectorul-agroalimentar#2);

– identificarea acelor competențe/ capabilități din zona de cercetare-inovare relevante pentru mai multe aspirații și care ar putea contribui la creșterea competitivității domeniului Agroalimentar.

Evenimentul a făcut parte din planul de activitate al proiectului SIPOCA 27, în cadrul căruia UEFISCDI are rolul de a susține demersul de actualizare a domeniilor de specializare inteligentă în România. 

Mai multe informații despre contextul și obiectivele proiectului, alături de rapoartele elaborate în cadrul activitățilorsunt disponibile aici: https://uefiscdi.gov.ro/dezvoltarea-capacitatii-administrative-a-mci-de-implementare-a-unor-actiuni-stabilite-in-strategia-nationala-de-cdi-2014-2020

Câteva dintre fotografiile făcute la întâlnirea de lucru sunt disponibile pe pagina de Facebook a UEFISCDI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here