Miercuri, 27 martie 2019, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Plantelor București a primit vizita unei delegații din mediul agricol de educatie si cercetare turkmen.

Membrii delegatiei turkmene formate din doi reprezentanți ai Institutului Agricol Turkmen – Prof. Allaberdi Gapurov, rector si Shageldi Nurgeldiyev, șef relatii academice precum si trei reprezentanți ai Universitatii Agricole turkmene ”S. A. Niyazov” – Prof. Yazgeldi Babayev, decanul Facultății de Agronomie; Prof. Yazmuhammet Begelekov, prodecanul Facultății de Agronomie și Hojamyrat Ishankulyyev, șeful Direcției de Zootehnie din cadrul universitatii.

Delegația a fost însoțită de Excelența Sa, Annamammet Annayev, ambasadorul extraordinar și plenipotențial al Turkmenistanului în Romania.

În cadrul întâlnirii, oaspeții au prezentat activitatile si obiectivele generice ale Institutului Agricol Turkmen și ale Universitatii Agricole Turkmene ”S. A. Niyazov”. Dr. Constantina Chireceanu, presedinta consiliului stiintific al ICDPP, a rezumat activitățile de cercetare-dezvoltare care se desfasoara in institut. Oaspetii au identificat ca subiecte de interes proiecte desfasurate in ICDPP. La întâlnire au participat si dr. Cecilia Alexandri, director al Institutului de Economie Agrară si dr. Alexandri Alexandru, vicepresedinte ALCEDO.

Discuțiile s-au focalizat pe observarea complementaritatii domeniilor unde know-how-ul institutiilor reprezentate si domeniile de interes pentru ambele țări genereaza posibilități de colaborare. Evenimentul a gazduit concentrarea inter- disciplinara si geografica si a permis calibrarea unor instrumente necesare unei viitoare cooperari.

Pe baza discuțiilor purtate, delegația turkmenă si reprezentanții ICDPP au convenit sa incheie un Acord Bilateral de Colaborare. Annamammet Annayev, Ambasadorul extraordinar și plenipotențial al Turkmenistanului în Romania s-a oferit sa acorde sprijin oficial pentru medierea si încheierea acestui document in vederea asigurării unei colaborări fructuoase.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here